Vad är Checkpoint Göteborg?

Checkpoint Göteborg är en communitybaserad mottagning för män som har sex med män och transpersoner. Vi erbjuder hiv- och syfilistestning, anonymt och gratis. Hos kuratorn på Checkpoint Göteborg kan du som tillhör målgruppen söka samtalsstöd om du vill prata om droger och sex.

Testningsmottagningen

Checkpoint Göteborg ger dig möjlighet att enkelt ta ett hivtest och få ett snabbt svar. Det kostar inget och du kan vara helt anonym. Testet görs utanför sjukvården. Vi erbjuder nu också syfilistest med snabbsvar.

Mottagningen har öppet varje tisdagkväll. Du behöver inte föranmäla dig, det är bara att komma. Vi håller till i RFSL:s lokaler i centrala Göteborg.

Väl inne i provtagningsrummet finns det tid att prata. Vi tar ett stick i fingret. Därefter får du ditt svar.

Kuratorn på Checkpoint Göteborg

Om du vill prata om dina tankar om droger och sex, chemsex, erfarenhet av sexuella risker eller sexarbete, har du möjlighet att prata med vår kurator på Checkpoint Göteborg. Vi utgår från dina frågeställningar och tankar. Checkpoints kurator tar emot dig som är bög, bisexuell kille, kille som har sex med andra killar och/eller är transperson.

Vi som möter dig är utbildade socialarbetare och har specialkunskaper om droger, sexarbete, sex och säkrare sex. Du kan vara anonym och vi för inga journalanteckningar.

För tidsbokning eller rådgivning, skicka ett mail till: kurator@checkpointgoteborg.org